Rivierengolfdag 2017

Organisatie Sociëteit Amicitia Dordrecht

Donderdag 31 augustus 2017 was een mooie dag om te golfen. InterSociëtair is een verbond van 5 Sociëteiten in het Rivierenland : Dordrecht, Culemborg, Gorinchem, Tiel en Zaltbommel. Elk jaar organiseert 1 Sociëteit deze wedstrijd. Dit keer voor de 12e keer. Het gaat om de eer, de roem en een grote Beker, aangeschaft door Pieter Houterman uit Culemborg, die ook initiatief-nemer was. Zaltbommel heeft tot dusver 2 x gewonnen. Vorig jaar was dat Culemborg.
Onze Commissaris Golf, Maurice Moolenaar, heeft veel moeite gedaan om een wedstrijd datum aan Dordrecht te ontfutselen. Zaltbommel was compleet met 6 man, maar andere Sociëteiten waren incompleet (Culemborg en Gorinchem ), dan wel afwezig ( Tiel )! De reden, die gegeven werd uit Tiel, was dat er niet op locatie Golfbaan werd gedineerd, maar op Sociëteit Amicitia in Dordrecht. Deze absentie moet coute que coute volgend jaar worden opgeheven. Als Dordrecht het initiatief ( Jos Smulders) neemt en snel in overleg gaat met de Tielse Golfcommissaris Ferry Franken, hopen wij, dat Tiel er in 2018 ook weer bij is.
Welnu Amicitia heeft een nieuwe golfcommissaris, Rien Schipper, opvolger van Jaap van der Molen, die samen met secondant Jos Smulders de golfmiddag perfect heeft geregeld. Warm welkom met koffie /thee en een heerlijke Dordtse appel beignet. En voor eenieder nog 2 munten voor de 19e Hole, Starttijden, Handicarts, en een zeer grote schaal bitterballen na afloop.
Nadat iedereen zijn kaart had ingeleverd, had genoten van een drankje en de versnaperingen ging men zich douchen en voor het diner verkleden. Een verschafte routekaart leidde ons naar Buiten Walen Veste 15, alwaar gratis geparkeerd werd. Nog een 200 m scheidde ons van Amicitia. Na een welkomstdrankje en welkom geheten, kwam de kok ons vertellen, dat hij voor ons een 10 gangen menu had bereid. Wij genoten van 10 heerlijke mooie en kleine gerechtjes met witte dan wel rode wijn erbij.
De golfwedstrijd leverde de volgende uitslag : de Longest was voor Ton Hauzer ( Zaltbommel ) de Neary voor Michel van der Meyde ( Dordrecht) . Gorinchem laatste met 80 ptn, Culemborg 3e met 83, Zaltbommel Runner up met 112 ptn en Winnaar Dordrecht met 115 ptn. Vermeld mag nog worden, dat Pieter Elias ( Zaltbommel ) de beste dagscore inleverde, 32 ptn.
Er volgden nog dankspeeches van Piet van der Brugge ( Gorinchem), Frank Tonino (Z’bommel ) en Henk Wolf (Culemborg), waarna omstreeks 22.45 u de thuisreis werd aanvaard.
In 2018 heeft Gorinchem de eer deze Inter Sociëtaire Golfdag te organiseren.
Uw chroniqueur Frank Tonino.